Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn

Algemeen boek
ISBN 978-94-6337-971-7
Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn Algemeen boek
ISBN 978-94-6337-971-7
€ 27,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 27 dec. 2023

- +
Digitaal materiaal
Korte inhoud

Details

Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn is een praktische gids waarin je ontdekt wat angst doet met kinderen én met jou, wat de belangrijkste tien behoeften van deze kinderen zijn en hoe jij hen hierin kunt ondersteunen en begeleiden. Het boek biedt concrete tools en eenvoudige strategieën aan, zodat je als (groot)ouder, leerkracht, therapeut of begeleider samen met het kind op zoek kunt gaan naar wat écht helpt om met meer (zelf)vertrouwen in het leven te staan.

Centraal staat de relatie van het kind met de volwassene, want kinderen leren vooral door imitatie en ervaring. Door in te zetten op verbinding, rust en op je eigen verhouding tot angst krijgt het kind de ruimte om zijn eigen angsten in de ogen te durven kijken. Het kan dan verder op weg naar een betekenisvol leven, met de angst onder de arm.

Een praktisch boek met online bijlagen.

Over de auteur

Over de auteur


Wendy de Pree is de oprichter van expertisecentrum Leer Positief Denken. Als psycholoog en gedragstherapeut heeft zij meer dan 25 jaar ervaring in het werken met kinderen, ouders en leerkrachten. Zij is een veelgevraagd spreker over mentaal welzijn en is ook online erg actief om psychologische kennis te vertalen naar duidelijke, praktische handvatten.

Details

Extra informatie

IllustratorInge Voets
ISBN978-94-6337-971-7
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's220
Publicatiedatum27 dec. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel