Privacybeleid

Artikelen

  1. Verwerking van gegevens
  2. Persoonsgegevens die verzameld worden
  3. Doeleinden van de verwerking
  4. Duur van het bijhouden van de gegevens
  5. Recht van toegang en verbetering
  6. Recht van verzet
  7. Veiligheid en vertrouwelijkheid
  8. Cookies
  9. Links naar de websites van derden
  10. Aansprakelijkheid
  11. Geschillen en toepasselijke wetgeving
  12. Contact

Artikel 1 - Verwerking van gegevens

1.1. Door het aanmaken van een gebruikersaccount door de Klant op de website van Pelckmans uitgevers nv of de websites van haar onderliggende merken (voor een actueel overzicht, zie www.pelckmansuitgevers.be) verwerkt Pelckmans uitgevers nv bepaalde gegevens van de Klant. In geval van minderjarige Gebruikers blijven de ouders of wettelijke vertegenwoordigers verantwoordelijk voor de door de minderjarige gestelde handelingen. Zij geven daarbij expliciete toestemming, door het aanvaarden van huidige Privacy & cookies policy, tot de verwerking van de persoonsgegevens van de minderjarige conform huidige Privacy & cookies policy en voor de daarin omschreven doeleinden.

1.2. De Klant heeft het recht op toegang tot deze gegevens en om bepaalde onjuiste of onvolledige gegevens te verbeteren of aan te vullen. De Klant zal daartoe contact opnemen met Pelckmans uitgevers nv.

1.3. Pelckmans uitgevers nv zal de gegevens van de Klant niet doorgeven aan derde partijen zonder de toestemming van de Klant, behoudens in geval dit noodzakelijk zou zijn voor de goede uitvoering van de verbintenissen van Pelckmans uitgevers nv, onder meer doch niet beperkt tot de correcte levering van de door de Klant bestelde Producten.

Artikel 2 - Persoonsgegevens die verzameld worden

Door u opgegeven persoonsgegevens

2.1. Volgende gegevens dienen door de Klant te worden meegedeeld bij de bestelling of registratie:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Emailadres
  • Geboortedatum
  • Land
  • Telefoon
  • Adres (eventueel bijkomend leveringsadres)
  • Betalingsgegevens

Cookies

2.2. Naast deze gegevens worden ook bepaalde gegevens verzameld via cookies (zie artikel 8).

Automatisch gegeneerde gegevens

2.3. Tijdens het gebruik van de dienstverlening kunnen automatisch gegenereerde gegevens over het surfgedrag van de gebruiker aan Pelckmans uitgevers nv ter beschikking worden gesteld, zoals uw IP-adres en het type browser. Deze gegevens kunnen mogelijk persoonsgegevens betreffen.

Artikel 3 - Doeleinden van de verwerking

3.1. De persoonsgegevens van de Klant worden verzameld om volgende doeleinden te bereiken:

  • Om de dienst/Producten aangeboden op de Website te kunnen leveren;
  • Om een marktonderzoek te doen ter verbetering van de technische en inhoudelijke kwaliteit van de Website;
  • Om klachten, suggesties, meldingen en vragen te behandelen;
  • Om het verstrekken van informatie over Pelckmans uitgevers nv, haar merken en haar Producten via nieuwsbrieven, het verzenden van een email met de verschillende aanbiedingen die de Klant zouden kunnen interesseren, in zoverre de Klant hiermee uitdrukkelijk heeft ingestemd bij het aanmaken van zijn gebruikersaccount;
  • Om informatie te verstrekken aan derden indien daarvoor op grond van wet- en regelgeving een noodzaak toe bestaat .

Artikel 4 - Duur van het bijhouden van de gegevens

4.1. Alle persoonsgegevens worden bewaard voor een periode die noodzakelijk is voor ons om de dienst te leveren.

Artikel 5 - Recht van toegang en verbetering

5.1. De Klant heeft het recht om op elk moment gratis kennis te nemen van zijn persoonsgegevens, deze kosteloos te verbeteren of te wijzigen en dit door verzending van een e-mail of per brief aan het adres in artikel 1 van de Algemene voorwaarden, mits bijvoeging van een kopie van identiteitskaart. Pelckmans uitgevers nv zal binnen de 30 dagen een bevestiging sturen van de verbetering of wijziging van de gegevens.

Artikel 6 - Recht van verzet

6.1. De Klant kan zijn recht van verzet tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens om ernstige en legitieme redenen kosteloos uitoefenen door een e-mail te richten aan uitgeverij@pelckmansuitgevers.be. De Klant kan zich echter niet verzetten tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de contractuele verplichtingen. Pelckmans uitgevers nv zal binnen de 30 dagen een bevestiging sturen van de schrapping van de gegevens.

Artikel 7 - Veiligheid en vertrouwelijkheid

7.1. Pelckmans uitgevers nv heeft veiligheidsmaatregelen ontwikkeld die aangepast zijn op technisch en organisatorisch vlak, om de vernietiging, het verlies, de vervalsing, de wijziging, de niet-toegestane toegang of de kennisgeving per vergissing aan derden van persoonsgegevens verzameld op de Website te vermijden alsook elke andere niet toegestane verwerking van deze gegevens.

7.2. In geen geval kan Pelckmans uitgevers nv aansprakelijk worden geacht voor enige directe of indirecte, schade die voortvloeit uit een foutief of onrechtmatig gebruik door een derde van de persoonsgegevens.

Artikel 8 - Cookies

8.1. De Website maakt gebruik van cookies en gelijkaardige technologieën om de gebruiksvoorkeuren van de Klant te onderscheiden van andere gebruikers van de Website. Dit helpt Pelckmans uitgevers nv om de Klant een betere gebruikservaring te bieden wanneer gebruikers de Website bezoeken en laat Pelckmans uitgevers nv toe de Website te optimaliseren.

8.2. Cookies en soortgelijke technologieën laten echter niet toe om systematisch gegevens te verzamelen die de gebruikers van de Website kunnen identificeren. Zij helpen Pelckmans uitgevers nv enkel de werking van de Website te verbeteren, te begrijpen wat de interesses van de gebruikers zijn en hen informatie op maat te bieden en te meten hoe doeltreffend de inhoud van de Website is.

8.3. Bij het openen van de Website, zal de Klant een pop-up banner te zien krijgen die wijst op het gebruik van cookies. In die banner zit een link naar deze Privacy & cookies policy. De Klant zal worden uitgenodigd het gebruik van cookies te aanvaarden door dit via het daartoe in de banner voorziene vakje aan te vinken. Indien de Klant, zonder dit vakje aan te vinken doorklikt naar andere plaatsen op de Website, zal dit aanzien worden als een onbetwistbare toestemming met het gebruik van cookies. Door de aanvaarding van de algemene voorwaarden aan te vinken, aanvaardt de Klant eveneens het gebruik van cookies. Om de Website optimaal te kunnen gebruiken dient de Klant de cookies te aanvaarden wat mogelijk is via de browserinstellingen

8.4. De Klant kan cookies blokkeren door de browserinstelling te activeren die toelaat om het plaatsen van cookies te weigeren. Wenst u meer te weten over Cookies, gelieve de website www.allaboutcookies.org te bezoeken. Deze website voorziet meer informatie over cookies, legt per browser gedetailleerd uit hoe u de cookies die u vindt, kunt verwijderen en het toont u hoe u uw vertrouwde websites kunt toestaan om cookies op te slaan op uw computer.

8.5. Pelckmans uitgevers nv maakt gebruik van Google Analytics om u aangepaste online advertenties te tonen. Met behulp van cookies kunnen er op basis van uw acties op onze Website advertenties getoond worden via externe leveranciers, waaronder Google. U kunt zich afmelden voor Google Analytics via de volgende pagina: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ .

Artikel 9 - Links naar de websites van derden

9.1. Indien de Website verwijzingen of een link zou bevatten naar de website(s) van derde partijen, die niet door Pelckmans uitgevers nv worden beheerd, zal Pelckmans uitgevers nv op geen enkele wijze aansprakelijk kunnen worden gehouden voor de inhoud van deze website(s) noch voor het privacybeleid dat wordt toegepast op deze website(s).

Artikel 10 - Aansprakelijkheid

10.1. De beperking van de aansprakelijkheid van Pelckmans uitgevers nv zoals omschreven in artikel 11 van de Algemene Voorwaarden is eveneens van toepassing op de goede werking en beschikbaarheid van de Website en de daarop vermelde informatie.

10.2. Pelckmans uitgevers nv heeft het recht om de Website aan te passen op eender welk moment zonder de Klant hiervan te moeten verwittigen. Pelckmans uitgevers nv kan evenmin aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele schade of hinder die de Klant zou ondervinden indien de Website gedurende een bepaalde periode onderbroken zou zijn. De Klant aanvaardt dat Pelckmans uitgevers nv geen ononderbroken toegang tot de Website kan garanderen.

10.3. Pelckmans uitgevers nv zal echter alle redelijke maatregelen treffen om een zo goed mogelijke werking van de Website aan te bieden.

Artikel 11 - Geschillen en toepasselijke wetgeving

11.1. Artikel 13 van de Algemene Voorwaarden is eveneens van toepassing op geschillen omtrent de toepassing of uitvoering van huidige Privacy & cookies policy.

Artikel 12 - Contact

12.1. Voor alle bijkomende inlichtingen of opmerkingen met betrekking tot deze Privacy & cookies policy kunt u contact opnemen met Pelckmans uitgevers nv, tevens de verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens:

Pelckmans uitgevers nv
Brasschaatsteenweg 308
2920 Kalmthout
uitgeverij@pelckmansuitgevers.be

12.2. Voor bijkomende informatie aangaande de bescherming van persoonsgegevens en in het bijzonder gevoelige gegevens, onderworpen aan de Belgische wet van 8 december 1992 of toekomstige dwingende regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens, kan de Klant ook terecht bij de commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, met adres te Drukpersstraat 35, 1000 Brussel (www.privacycommission.be).


 

Copyright © 2016 - Pelckmans maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies