Zo gezegd

Zo gezegd

Nederlands als tweede taal

Zo gezegd is een vernieuwende reeks Nederlands als tweede taal voor hooggeschoolde volwassenen. Deze methode is aangepast aan de actualisering van de opleidingsprofielen NT2, volgens het Europees Referentiekader. Hierbij nemen cursisten diverse rollen op, die aansluiten bij hun persoonlijke behoeften.

Vanaf Waystage (R1 – 1.2) de mogelijkheid om een apart traject aan te bieden voor de mondelinge en de schriftelijke module.Onlineleeromgeving Aanbod


Zo gezegd

Zo gezegd 1.1 Breakthrough grondig vernieuwd

Onze lesmethode voor Nederlands als tweede taal (NT2) is inhoudelijk grondig vernieuwd en geactualiseerd. Dankzij de sterke combinatie van papier en digitaal kun je zowel fysiek als online vlot aan de slag.

Met de fonkelnieuwe onlineleeromgeving kan zowel de cursist als de leerkracht online aan de slag. Beheer je eigen klassen, bereid je lessen voor met de digitale handleiding, wijs taken aan specifieke cursisten toe en volg hun voortgang op de voet. Cursisten kunnen er op elk moment zelf extra oefeningen maken.

Bekijk de informatiebrochure.


Zo gezegd

Leren op eigen tempo

Bij de vernieuwing van Zo gezegd is ingezet op het stimuleren van zelfstuderend leren en zelfredzaamheid. Zo besteden we ruime aandacht aan leerstrategieën: voor zowel lezen en luisteren als schrijven, spreken en gesprekken voeren zijn er uitgewerkte strategieën op maat van de cursist.

Daarnaast bevordert het functioneel kleurgebruik in het leerwerkboek het leren op eigen tempo en ondersteunt het de verwerving van het Nederlands. Op de groene bladzijden bijvoorbeeld staat er per deel een overzicht van de ondersteunende kennis woordenschat en grammatica. Ook de oranje kaders met compenserende strategieën helpen cursisten om het Nederlands beter te leren beheersen. Achteraan elk deel krijgen cursisten de kans om te reflecteren op hun leerproces.

De nieuwe onlineleeromgeving zorgt voor een verdere ondersteuning van de cursisten, met toegang tot het reeds geziene materiaal en extra digitaal oefenmateriaal.

Troeven

Sterke punten

Digitale woordentrainer
Nederlandse woorden leren, herhalen en inoefenen waar en wanneer de cursist zelf wil.

Uitgebreid didactisch comfort
Handleiding in kleur.

Taalportfolio
Opvolgsysteem om elke cursist individueel te begeleiden.

Heb je een vraag?
Aarzel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken met één van onze regioverantwoordelijken.
Contacteer ons