Explo

Explo

Neem de proef op de som!

Explo is een vernieuwde totaalmethode natuurwetenschappen voor de 1e graad A-stroom. De allesomvattende aanpak biedt ruimte voor uitbreiding en verdieping en bevat heel wat verhelderende animaties, foto’s en tekeningen.

Bekijk de informatiebrochure.
Lees meer over Pelckmans Portaal.

Pelckmans Portaal Aanbod


Explo

Proefondervindelijk leren

Explo sluit perfect aan bij de vernieuwde leerplannen en helpt alle leerplandoelstellingen op een realistische manier te behalen.

Naast de nodige inzichten ontwikkelen leerlingen vaardigheden met betrekking tot onderzoek en onderzoekend leren. Daarnaast is er binnen elke les nog ruimte voor uitbreiding voorzien in de vorm van +lessen.


Explo

Gestructureerde aanpak

Lestitels worden als onderzoeksvraag geformuleerd. Elke les eindigt met een besluit, opgesteld als antwoord op de onderzoeksvraag.

Dankzij een overzichtelijke synthese en een gebalanceerde Test jezelf weten leerlingen precies wat van hen verwacht wordt bij het studeren. De rubriek studietips zorgt ervoor dat leerlingen de leerstof op een gestructureerde manier kunnen opnemen.

Troeven

Sterke punten

Op maat
Duidelijk onderscheid tussen basisleerstof en uitbreiding in de vorm van +lessen die mogelijkheden bieden tot differentiatie.

Visueel sterk
Tekenwerk, foto’s en animaties zorgen voor rijke boeken.

STEM-aanpak
Waar mogelijk en zinvol wordt de link gelegd met ‘Science’, ‘Technology’, ‘Engineering’ en ‘Mathematics’.

Heb je een vraag?
Aarzel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken met één van onze regioverantwoordelijken.
Contacteer ons