Pelckmans ICT

Pelckmans ICT eerste graad (2020)

Helder en concreet

Heldere en concreet geformuleerde opdrachten aan de hand van een stappenplan. Elke opdracht verwijst naar de nodige bijbehorende ICT-tutorials. Zo is er meteen een duidelijke link tussen een gekozen opdracht, de ICT-vaardigheden en de leerdoelen. Meer dan 80 compacte tutorials zijn een hulplijn bij het uitvoeren van de ICT-opdrachten over de vakken heen. Leerlingen kunnen deze tutorials op verschillende manieren inzetten en makkelijk bereiken. In de ICT-les zijn ze een vertrekpunt om vaardigheden aan te leren.

Bekijk de informatiebrochure.
Lees meer over Pelckmans Portaal.

Een leerlingenlicentie bedraagt 13,50 euro (Pelckmans ICT eerste graad) en
19,50 euro (Pelckmans ICT tweede graad). Leerkrachtenlicenties kunnen gratis opgevraagd worden na bestelling van het leerlingenmateriaal.

Voor meer informatie omtrent bestellen, neem contact op met je regioverantwoordelijke of met onze collega’s van de klantendienst.

Pelckmans PortaalHoe werkt de lesmethode?


Pelckmans ICT eerste graad (2020)

Multi-inzetbaar

De ICT-leerkracht kan de opdrachten inzetten binnen een daarvoor voorziene lestijd. Je kan de opdrachten flexibel aanvullen vanuit jouw ervaring en lesarchief. De opdrachten kunnen ook verdeeld worden over de verschillende vakleerkrachten die ze op hun beurt integreren in hun lessen. We voorzien een handig hulpmiddel (een korte tafelmethodiek) om tot een leerplandekkende verdeling te komen.


Pelckmans ICT eerste graad (2020)

Gloednieuw concept volledig via Pelckmans Portaal

Deze lesmethode wordt volledig aangeboden via onze online-omgeving Pelckmans Portaal. We voorzien er ook een doelenmatrix bij alle opdrachten en tutorials. Zo bewaar je het overzicht van welke ICT-doelen gerealiseerd worden. Ook vind je er tal van suggesties om de opdrachten te integreren in de lessen.