Memoria concreet

Memoria concreet

Geschiedenis: een boeiend verhaal

Memoria concreet heeft alle grote troeven van Memoria: de glasheldere structuur, de wetenschappelijke degelijkheid en het sterke bronnenmateriaal. Deze reeks is speciaal ontwikkeld voor leerlingen die nood hebben aan aanschouwelijke en praktische lessen.

Het verhaal van de geschiedenis staat centraal: vanuit concrete mensen en situaties inzichten opdoen en vaardigheden verwerven.

Bekijk de informatiebrochure.
Lees meer over Pelckmans Portaal.

Pelckmans Portaal Aanbod


Memoria concreet

Het verhaal van de geschiedenis

Alles wordt concreet door de keuze van de inhoud en de werkvormen. Goed geformuleerde onderzoeksvragen, zorgvuldig geselecteerde bronnen en een heldere lestekst die antwoorden biedt op de onderzoeksvragen, zijn de sterke punten van Memoria concreet.

Een strakke structuur en veel aandacht voor het referentiekader in het leerwerkboek, zorgen ervoor dat leerlingen op korte tijd de inhouden kunnen verwerken.


Memoria concreet

Comfortabel studeren

De eenvoudig geschreven lesteksten, de syntheseschema’s, en de kennen en kunnen – pagina’s vormen handige instrumenten voor leerlingen om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Het studeren van de inhouden en deze plaatsen in een referentiekader wordt op die manier veel comfortabeler.

Troeven

Sterke punten

Leren leren
Uitgebreid aanbod aan ondersteuning op Memoria concreet online.

Historische verhalen
Herbeleef het verleden dankzij historisch correcte verhalen.

Op maat
Uitgewerkt voor de leerling die nood heeft aan praktische uitleg.

Heb je een vraag?
Aarzel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken met één van onze regioverantwoordelijken.
Contacteer ons