Mistral T Plus

Mistral T Plus

Franse lessen op maat

Mistral T Plus is een methode Frans die ontwikkeld werd voor de 2e en 3e graad tso met leerplan handel en is geschikt voor leerlingen die minstens drie lesuren Frans per week krijgen.

In de 2e graad zijn dat de richtingen Handel en Handel-talen. In de 3e graad de richtingen Handel, Secretariaat-talen, Boekhouden-informatica en Informaticabeheer.

De methode integreert kennis en vaardigheden en biedt heel wat ondersteuning tijdens productieve activiteiten en taaltaken.

Lees meer over Pelckmans Portaal.

Naar Pelckmans PortaalAanbod


Mistral T Plus

Interactieve en motiverende aanpak

Mistral T Plus wil leerlingen uitdagen en spreekdurf bijbrengen. Bovendien is de leerstof gebaseerd op levensechte, authentieke situaties die nauw aansluiten bij hun eigen leefomgeving.

Er wordt gewerkt met activerende, motiverende en gevarieerde werkvormen die leerlingen van de nodige tools voorzien om de taken zelfverantwoordelijk en op eigen tempo uit te voeren.

Er wordt veel aandacht besteed aan leren leren, structuur en houvast. Er wordt gewerkt met terugkerende kleuren, handige tips en leuke weetjes.


Mistral T Plus

Espace entreprise

In de derde graad legt Mistral T Plus nog meer specifieke handelsaccenten, gelinkt aan de bedrijfswereld. Zo komt op het einde van elk hoofdstuk in de rubriek Espace entreprise telkens een lessenreeks zakelijke communicatie aan bod. In deze lessen wordt een levensecht bedrijf gesimuleerd, met bijbehorende uitwerkingen en toepassingen in het leerwerkboek én op de onlineomgeving.

Dit onderdeel besteedt naast schriftelijke correspondentie ook veel aandacht aan mondelinge communicatie. Het geheel werd in een aantrekkelijk jasje gestoken. Uniek en ongezien maatwerk!

Troeven

Sterke punten

Aan de slag
Biedt ruimte voor begeleid zelfstandig leren (BZL) en begeleid zelfstandig werken (BZW).

Didactisch comfort
Uitgebreide ondersteuning voor de leerkracht: een unieke handleiding in kleur, tests op kennis en vaardigheden, model voor een jaarplanning, etc.

Online materiaal
Bijbehorend individueel online leertraject voor de leerling en leerlingvolgsysteem voor de leerkracht.

Heb je een vraag?
Aarzel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken met één van onze regioverantwoordelijken.
Contacteer ons