Éclat français

Eclat français

Lesmethode Frans voor de A-stroom

Eclat français is een nieuwe lesmethoden Frans voor de eerste graad A-stroom. Vanuit de nood aan lesmateriaal dat logisch is opgebouwd, differentieert naar elke leerling en inspeelt op de verzuchting naar activerende werkvormen zag deze lesmethode het levenslicht. Samen met Éclat français werd ook Univers français op de markt gebracht. Beide methoden realiseren dezelfde minimum- en leerplandoelen. De leerstof is identiek, maar de weg naar het doel kan verschillen.

Bekijk de informatiebrochure.

Pelckmans Portaal Aanbod


Univers français

Verschillen tussen Univers français en Éclat français

  • Éclat français gaat wat sneller, Univers français gaat eerder stapsgewijs. Denk maar aan het ontdekken en inoefenen van nieuwe bouwstenen of het werken op communicatieve activiteiten.
  • Waar Éclat français voldoende aandacht heeft voor het opfrissen van voorkennis en een mooi aanbod aan oefen- en remediëringskansen, gaat Univers français hier net sterker op focussen.

Presentatiemodus

Nieuw: Presentatiemodus op Pelckmans Portaal

Op Pelckmans Portaal vind je vanaf september 2024 voor alle nieuwe uitgaven van het eerste jaar de Presentatiemodus. Deze ondersteunt het lesgeven en bevordert de interactie met de leerlingen. Ontdek er alles over in deze video.