Kunst & Co

Kunst & Co

Breng esthetica tot leven

Kunst & Co wil leerlingen kunst leren beleven, bekijken en interpreteren. De methode onderscheidt twee soorten lessen. De eerste reeks bestaat uit inleidende thema’s zoals Wat is kunst?, de Bouwstenen en de Kijk- en luisterwijzers. De tweede reeks bestaat uit thema’s die een bepaalde kunstvorm, stijl of kunstenaar belichten.

Achteraan in het boek vind je een alfabetische lijst met begrippen, een index van kunstenaars en een prachtig uitgewerkte uitvouwbare tijdlijn.

Digitaal materiaal Aanbod


Kunst & Co

Esthetische vaardigheden en zelfwerkzaamheid

Het omgaan met kunst is prioritair. De kunstwerken vormen het uitgangspunt. De klassieke kunstgeschiedenis vormt weliswaar de onderbouw, maar verschuift naar de achtergrond. Enkel in die lessen waar het nodig is, wordt het historische verhaal aangereikt.

Leerlingen moeten leren een kunstwerk esthetisch te benaderen en leggen zelf de verbanden tussen de afbeeldingen, de citaten, de luister- en kijkfragmenten en de theoretische uitleg.


Profils Espace Entreprise

Didactische ondersteuning

Leerkrachten kunnen rekenen op een uitgebreide handleiding die bestaat uit een cd-rom voor de leerkracht. De bijbehorende dvd met videofragmenten maakt de lessen esthetica nog levendiger en tastbaar.

Een dynamische tijdlijn doet dienst als opzoekinstrument en naslagwerk. Verder zijn er ook nog een uitgebreide begrippenlijst en werkbladen bij de thema’s.

Troeven

Sterke punten

Uitdagend en gevarieerd lesmateriaal
Leerlingen maken kennis met erg uiteenlopende stijlen.

Een prachtige vormgeving en een glasheldere structuur
Mooi geïllustreerd handboek in groot formaat.

Multimediale ondersteuning
Interactief uitgewerkte bouwstenen die helpen bij het studeren.

Heb je een vraag?
Aarzel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken met één van onze regioverantwoordelijken.
Contacteer ons