Mikado 2018

Mikado

Ontdek de vernieuwde Mikado

Op basis van de feedback van honderden leerkrachten is Mikado geactualiseerd: er is meer ruimte voor onderzoekend en ontwerpend leren (natuur en techniek) en meer aandacht voor leren leren. De methode is verrijkt met heel wat digitale nieuwigheden. Ontdek hoe de vernieuwde Mikado je leerlingen motiveert, jou als leerkracht inspireert en ondersteunt!

Bekijk de informatiebrochure.

Digitaal materiaal Aanbod


Mikado

Zelf aan de slag

Mikado vertrekt vanuit de leefwereld van de leerlingen en biedt hen tal van kansen om zelf aan de slag te gaan, om zelf te ontdekken. Als leerkracht werk je op basis van doordachte leerlijnen aan alle wo-doelen. Je kiest voor een thematische en/of cursorische aanpak.

 


Mikado

Didactisch comfort voor de leerkracht

Het webschema in de handleiding toont je in één oogopslag wat je van een thema mag verwachten. Tal van ideeën voor klasaankleding, tussendoortjes en slotactiviteiten helpen je om je thema te doen leven in de klas. Per activiteit krijg je een handig overzicht van wat je moet voorbereiden, welke materialen je nodig hebt en hoelang een activiteit duurt. Je krijgt door de praktische vormgeving snel zicht op de activiteiten. Voor wie wil worden extra didactische suggesties en vragen aangeboden.

Troeven

Sterke punten

Leren leren
Aandacht voor zelfstandig leren leren en onderzoekend en ontwerpend leren.

Flexibiliteit
Thema's en leerwerkboek flexibel met elkaar combineren.

Digitale verrijking
De methode werd verrijkt met heel wat digitale nieuwigheden.


Heb je een vraag?
Aarzel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken met één van onze regioverantwoordelijken.
Contacteer ons