Leren leren

Kleuterschool

Leren leren in de kleuterschool

Stimuleer je kleuters om al spelend bij te leren.

Volledig aanbod


Spelend leren

Spelend leren

Dit boek is het basiswerk over de methode ‘spelend leren’ en het pedagogische project dat erachter zit. Als praktijkboek staat het boordevol lesfiches die je meteen kunt inzetten in de klas binnen alle leerdomeinen, of die je kunt gebruiken als leidraad om zelf met de methodiek aan de slag te gaan.

Daarnaast bevat het boek een uitgebreide bespreking van alle mogelijke speelleerhoeken, met tips om ze op te starten of verder uit te diepen en steeds boeiend te houden. Ontdek ook de vele tips rond contractwerk, de kinderraad, activiteiten om de overgang naar de lagere school eenvoudiger te maken, poppenspel … Er zijn zelfs eenvoudige manieren om kindgericht om te gaan met toetsen, rapporteren, huistaken, straffen en belonen. Met dit basisboek krijg je dus alle tools in handen om je kinderen al spelend te laten leren.


Wannes ontdekt al spelend de klas

Wannes ontdekt al spelend de klas

Een goede klasorganisatie bestaat uit een krachtige, veilige en gestructureerde leeromgeving die aanzet tot actief en zelfontdekkend spelen en leren. Dit Wannes-pakket bevat praktische materialen en bruikbare instrumenten die aansluiten bij de leef- en belevingswereld van de kleuters.

Met deze materialen zorg je op een eenvoudige en speelse manier voor een rijke en gevarieerde klasomgeving. Ze bieden handvatten om de klaswerking te structureren, strategieën om de zelfsturing te stimuleren, materialen om het tijdsbesef te ontwikkelen, instrumenten om te werken aan taalontwikkeling aan de hand van heel rijke klasthema’s … Wannes vormt hierbij de rode draad en biedt herkenbaarheid aan de jonge kleuters.

Deze uitgave bevat:

  • Kaartjes voor de hoeken
  • Kaartjes voor de daglijn
  • Een memory-spel
  • Kentekenplaatjes
  • Stappenplannen om naar het toilet te gaan, je jas aan te doen ...
  • De Wannes weerkalender
  • ...