Agenda

Kleuterschool

Agenda's voor kinderopvang en kleuterschool

Maak kennis met heen- en weerboekjes voor de kinderopvang of agenda’s voor op de kleuterschool. Kies voor een handig communicatiemiddel met de ouders.

Volledig aanbod


Heen- en weerboekjes Pelckmans

Kinderopvang: heen- en weerboekjes

Kies voor een handig communicatiemiddel tussen ouders en kinderverzorgster of onthaalouder. Maak gebruik van een heen- en weerboekje dat overzichtelijk, praktisch en vrolijk geïllustreerd is. Eenvoudige pictogrammen zorgen ervoor dat de boodschappen vlot genoteerd en gelezen worden.

  • Ding Dong: Geef boodschappen op een prettige en snelle manier door. Pictogrammen beperken het schrijven van mededelingen en vragen. Om Ding Dong persoonlijk herkenbaar te maken is er op de cover vooraan plaats om de naam en/of foto van het kindje aan te brengen.
  • Ding Dong Super: Deze uitgebreide versie van ‘Ding Dong’ bevat dubbel zoveel pagina’s. Het kind heeft dus slechts 1 schriftje nodig om de volledige periode van de kinderopvang te overbruggen. Het gebruik van de handige pictogrammen blijft zorgen voor een gemakkelijke communicatie tussen ouder en kinderopvang. Per dag is er iets meer plaats voorzien voor ‘heen en weer’. Op die manier krijgen de ouders optimaal de kans om hun ervaringen te noteren. Deze Ding Dong Super bevat ook enkele liedjes en tips, handig voor thuis!
  • Tip Tap: Overzichtelijk, praktisch en vrolijk geïllustreerd. Eenvoudige pictogrammen zorgen ervoor dat de boodschappen vlot genoteerd en gelezen worden. Per week zijn er verzorgings- en opvoedingstips voor je baby, kruiper of peuter.

Agenda's kleuterschool

Kleuterschool: agenda’s

Een heen-en-weerboekje of agenda is vooral een praktisch communicatiemiddel tussen ouders en school. Ouders en leerkrachten willen ook graag weten welke de talenten en vaardigheden van hun kleuters zijn. En terecht! Hoe vroeger en hoe duidelijker talenten gekend zijn, hoe beter kinderen kunnen begeleid worden in hun ontwikkeling. Voor de kleuters zelf is het zeer motiverend en bevrijdend te weten welke hun sterke en minder sterke kanten zijn en hoe ze daarmee om kunnen gaan.

  • Dagzapper: een agenda voor het buitengewoon onderwijs met heldere pictogrammen.
  • Mijn Wannesboekje: in dit boekje is er aandacht voor het welbevinden en de vaardigheden van de kleuter. Met dit Wannesboekje betrek je zowel ouders als kleuters actief bij het schoolgebeuren.
  • Talent heen- en weerboekje: ouders en leerkrachten willen graag weten over welke talenten en vaardigheden hun kleuters beschikken. Hoe vroeger en hoe duidelijker talenten gekend zijn, hoe beter kinderen kunnen begeleid worden in hun ontwikkeling. Voor de kleuters zelf is het zeer motiverend en bevrijdend te weten welke hun sterke en minder sterke kanten zijn en hoe ze daarmee om kunnen gaan.
  • Tingeling: gebruiksvriendelijk heen-en weerschriftje met beloningsstickers.

Troeven

Sterke punten

Praktisch communicatiemiddel tussen ouders en kinderopvang of school

Eenvoudig en snel inzetbaar

Mooi geïllustreerd