Frappant Nederlands

Frappant

 

Geïntegreerd taalbeleid

Dé opvolger van Markant. Een inspirerend en didactisch vernieuwend totaalpakket Nederlands dat werk maakt van geïntegreerd taalbeleid. Biedt een motiverende leeromgeving voor de leerling.

De methode Frappant Nederlands voor de eerste graad A-stroom is verkrijgbaar in twee versies: enerzijds een geel bronnenboek met bijbehorend geel werkboek of anderzijds een groen leerwerkboek. De keuze ligt bij jou.

In de tweede en derde graad aso bestaat Frappant Nederlands uitsluitend in een gele versie. Deze versie is geschikt voor leerlingen in het aso.

Bekijk de informatiebrochure.
Lees meer over Pelckmans Portaal.

Pelckmans Portaal Aanbod

 

Taalscreening voor gebruikers van Frappant Nederlands
Eenvoudig bepalen waar groeikansen liggen voor élke leerling en op een haalbare manier differentiëren? Het kan. Pelckmans gaat in zee met uitgeverij DiaBe die al heel wat jaren op een succesvolle manier wetenschappelijk onderbouwde toetsen ontwikkelt. Recent werden de Diatoetsen (Diataal) in samenwerking met UGent vernieuwd en aangepast aan de Vlaamse context. Wie in de klas werkt met Frappant Nederlands krijgt korting op de Diatoetsen.

Meer weten? Lees hier verder.


Frappant

Stapsgewijze en inductieve aanpak

Authentiek bronnenmateriaal sluit aan bij de leefwereld van jongeren. Frappant maakt gebruik van de OVUR-strategie die leerlingen de verschillende fasen van een vaardigheidsopdracht laten doorlopen.

Via een stapsgewijze en inductieve aanpak verwerven leerlingen inzicht in het taalgebruik en de taalsystematiek in het Nederlands en leggen het verband met de moderne vreemde talen Frans en Engels.


Frappant

Zelfstandig leren

Schooltaalwoorden zijn in het groen gemarkeerd. Zo staan leerlingen stil bij de woordvorming en de betekenis van het woord in een bepaalde context.

Leren leren wordt bevorderd door het functioneel kleurgebruik.

In de lessen begeleid zelfstandig leren maken leerlingen de les volledig zelfstandig, op eigen tempo en op eigen niveau. Eenvoudige pictogrammen maken een onderscheid tussen taalsterke en minder taalsterke leerlingen.

Troeven

Sterke punten

Didactisch comfort
Uitgebreide ondersteuning voor de leerkracht met handleiding in kleur.

Leren leren
Duidelijke leerlijn van het eerste tot het zesde jaar.

Didactische spelen
Op een ludieke en speelse manier leerstof oefenen en herhalen.

Heb je een vraag?
Aarzel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken met één van onze regioverantwoordelijken.
Contacteer ons