Animo TSO

Animo tso methode godsdienst

Godsdienst in een superdiverse maatschappij

Jongeren vragen niet enkel naar kennis. Ze zoeken antwoorden op de vele vragen die ze hebben Animo tso gaat die vragen niet uit de weg. In deze godsdienstmethode zoeken en krijgen je leerlingen de nodige informatie.


De superdiversiteit, die ondertussen heerst in heel wat scholen, biedt daarbij veel kansen. Het is een uitdaging om het verschil in visies een plaats te geven tijdens de godsdienstlessen en daarbij de christelijke eigenheid te laten klinken.

Bekijk de informatiebrochure.

Pelckmans Portaal Aanbod


Animo TSO methode godsdienst

Interpretatie en confrontatie

Alle thema’s vertrekken vanuit levensbeschouwelijke vragen. Animo tso brengt een leerproces op gang waarin interpretatie door communicatie en confrontatie door ontmoeting centraal staan. De impulsen die leerlingen daarbij krijgen, dagen hen uit om stevig hun tanden te zetten in een specifieke problematiek.

Door te zorgen voor een impliciet en expliciet parcours om interlevensbeschouwelijke competenties te realiseren, ontwikkelen leerlingen gaandeweg een levensbeschouwelijke identiteit.


Animo TSO methode godsdienst

Actief leren

Animo tso besteedt aandacht aan het taalniveau van de leerlingen. Ook vaktaal vormt een vaste rubriek in de hele reeks. Gevarieerde werkvormen zorgen voor een goede balans tussen het verzamelen van kennis en het verwerven van vaardigheden.

Troeven

Sterke punten

Strakke structuur
Zeven thema’s en twee forumgesprekken. Elk thema heeft dezelfde opbouw.

Interlevensbeschouwelijke competenties
In zowat elk thema.

Variatie troef
Tal van impulsen en activerende werkvormen maken elke les anders.

Heb je een vraag?
Aarzel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken met één van onze regioverantwoordelijken.
Contacteer ons

 

Copyright © 2019 - Pelckmans maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies