Mistral

Espace Entreprise

Sla de brug tussen lager en secundair onderwijs

Mistral is een methode Frans geschikt voor leerlingen van de 1e graad en kent een dynamische, interactieve en motiverende aanpak.

De methode laat leerlingen kennis maken met Frans in het middelbaar en speelt in op hun specifieke leernoden. Daarbij worden kennis en vaardigheden via authentieke taalgebruikssituaties én op maat van de leerling geïntegreerd. De focus ligt daarbij op functionele spraakkunst.

Pelckmans Portaal Aanbod


Mistral

Succesbeleving staat centraal

Mistral zorgt voor een vlotte overgang naar het secundair onderwijs. Daarbij wordt een geleidelijke opbouw qua moeilijkheidsgraad toegepast. De methode heeft veel aandacht voor succesbeleving en wil het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van leerlingen doen groeien.

De methode besteedt veel aandacht aan gevarieerde werkvormen. Elke leerling krijgt de gepaste ondersteuning en de nodige tools om deze uit te voeren.


Mistral

Geïntegreerd leren leren

Mistral besteedt veel aandacht aan leren leren, structuur en houvast. Er wordt gewerkt met terugkerende kleuren, handige tips en leuke weetjes. Leerlingen krijgen een duidelijk beeld over wat van hen verwacht wordt.

De methode bevat heel wat remediërings- en differentiatieoefeningen en besteedt speciale aandacht aan zelfstandig werk en groepswerk aan de hand van actieve en coöperatieve werkvormen. Leerlingen met dyslexie krijgen speciale aandacht.

Troeven

Sterke punten

Aan de slag
Aandacht voor begeleid zelfstandig leren en begeleid zelfstandig werken.

Didactisch comfort
Een uitgebreide ondersteuning voor de leerkracht: een aantrekkelijke handleiding, dvd-rom, audio-cd en methodesite.

Zelfevaluatie
Apart portfolio gekoppeld aan het bijbehorend remediëringspakket.

Heb je een vraag?
Aarzel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken met één van onze regioverantwoordelijken.
Contacteer ons

 

Copyright © 2020 - Pelckmans maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies