Da capo

Da capo

Brede waaier aan muziekstijlen- en vormen

Hedendaagse lessen muziek worden steeds actiever. Gericht luisteren en intensief beleven spelen een belangrijke rol bij het verruimen van de muzikale wereld van jongeren.

Da Capo geeft houvast dankzij een heldere structuur en biedt een brede waaier van muziekstijlen en -vormen via 75 vrij te selecteren en combineren thema’s.

Digitaal materiaal Aanbod


Da capo

Voor ieder wat wils

Leerlingen leren luisteren, zoeken, begrijpen, verbanden leggen en vergelijken. Het gevarieerde aanbod aan muzikale vormen, stijlen en genres zorgt voor de nodige afwisseling. De methode bevat tal van verwerkingsmogelijkheden en extra oefeningen die het luistervermogen aanscherpen en creativiteit stimuleren.

Leerkrachten zijn niet gebonden aan een specifieke lesstructuur, maar kunnen onderwerpen vrij selecteren en combineren. Bevat concreet materiaal voor concertbeleving en extra muros-activiteiten.


Da capo

Didactisch lescomfort

Da Capo biedt heel wat didactische ondersteuning. Er worden suggesties gedaan om thema’s te combineren of variatie te brengen in de werkvormen. We bieden extra vragen en opdrachten en reiken heel wat nuttige achtergrondinformatie aan.

Bovendien bevat de methode heel wat extra online materiaal. Het digitaal bordboek is gemakkelijk in gebruik en ondersteunt lesgeven in een dynamische omgeving.

De methode is gebaseerd op het graadsleerplan waardoor leerlingen het boek drie jaar lang kunnen gebruiken. Geschikt voor academies die modulair werken.

Troeven

Sterke punten

Uitdagend en gevarieerd lesmateriaal
Ruim aanbod van partituren, vragen, muziekfragmenten en oefeningen.

Heldere structuur
Goed gekozen partituurvoorbeelden en achtergrondinformatie op maat van de leerlingen.

Multimediale ondersteuning
Eigen methodesite en nieuwsbrieven die inspelen op de actualiteit.

Heb je een vraag?
Aarzel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken met één van onze regioverantwoordelijken.
Contacteer ons

 

Copyright © 2020 - Pelckmans maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies