Survivalgids

De beelddenken survivalgids

Denken in beelden

Denk je in beelden, in plaatjes en filmpjes? Heb je een duidelijk beeld nodig om iets te begrijpen? Lijk je vaak te dromen? Vergeet je regelmatig de tijd? Leer je gemakkelijker door iets te doen en te ervaren? Herken je jezelf in deze kenmerken? Dan kun je in dit boek ontdekken of je een beelddenker bent en hoe je daarmee kunt omgaan.

Aanbod


De beelddenken survivalgids

Ontdekkingstocht

Kijk in dit boek en ontdekt:

  • wat het betekent om een beelddenker te zijn
  • waarom beelddenken wel eens vervelend kan zijn
  • de voordelen van beelddenken
  • een heleboel interessante weetjes
  • tips voor op school en thuis
  • ... en nog veel meer

De beelddenken survivalgids

Leerrijke doe-boekjes op maat van kinderen en jongeren

Dit boek is speciaal geschreven op maat van kinderen en jongeren. Lees het en ontdek hoe je je creatieve 'beeldenhoofd' nog beter kunt gebruiken. Er staan heel wat tips en verhalen in die je inspireren. Je kunt het boek alleen lezen of samen met iemand anders (je ouders, je leerkracht ...). Doe iets goeds met de beelden in je hoofd; ze wijzen je de weg!

Troeven

Sterke punten

Positieve aanpak
De leerling ontdekt op een speelse en positieve manier de eigen kwaliteiten, hoe hij/zij beter kan leren omgaan met moeilijkheden en vooral hoe hij/zij sterker en veerkrachtiger wordt.

Focus op reflectie en metacognitie
De doe-opdrachten zorgen er voor dat het kind gaat reflecteren op de eigen situatie (interactief) en dat het inzicht krijgt in de eigen sterktes en moeilijkheden. Daarnaast ontdekt het welke oplossingen en hulpmiddelen er bestaan en leert het ook keuzes maken hierin.

Tips en tricks
De boekjes reiken tips aan rond aanpassingen thuis en in de klas, manieren om hun gedrag en emoties beter te reguleren en ontspannende activiteiten.