Online oefeningen - Knooppunt1. Wat is Knooppunt.net?

2. Hoe kan ik me registreren op Knooppunt.net?

3. Hoe activeer ik mijn licentie?

4. Hoe gebruik ik de online leermiddelen?

5. Help! Ik heb nog steeds vragen!


 
1. Wat is Knooppunt.net?

Knooppunt.net is een portaalwebsite die op een eenvoudige manier toegang geeft tot de online producten van Uitgeverij Pelckmans. Eens je je aangemeld hebt bij Knooppunt.net, hoef je maar één login en je zelf gekozen wachtwoord te onthouden voor al je online leermiddelen.


2. Hoe kan ik me registreren op Knooppunt.net?

Ten eerste heb je een geldig e-mailadres nodig. Nadat je je gegevens hebt ingegeven op Knooppunt.net, wordt er een bevestigingsmail naar je e-mailadres verzonden. Enkel als je op de bevestigingslink in de e-mail hebt geklikt, zal je account geactiveerd worden.

Heb je geen eigen mailadres? Vraag je ouders of leerkracht om je hierbij te helpen. Je kunt gemakkelijk een gratis e-mailadres aanmaken via de onderstaande online e-maildiensten:

Wil je je nu registreren? Surf dan naar www.knooppunt.net en klik op Registreren.


3. Hoe activeer ik mijn licentie?

Zorg er eerst voor dat je Knooppuntaccount in orde is. Zonder account kun je geen licentiecode activeren. Je hebt dus een e-mailadres en wachtwoord nodig voor Knooppunt.net.

Als je ingelogd bent, krijg je een veld te zien waarin je een activatiecode moet ingeven.

Op één van de eerste bladzijden in je boek staat je persoonlijke activatiecode. Een geldige code bestaat uit 16 of 20 tekens. Vaak is dat een combinatie van cijfers en letters. De streepjes hoeft u niet over te nemen bij het ingeven van de code.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Deze code hoef je maar één keer in te geven. Na het activeren van de code, log je in met je e-mailadres en je wachtwoord om de online leermiddelen te raadplegen.

De code in je boek is een unieke activatiecode, d.w.z., deze code kan maar door één leerling of leerkracht geactiveerd worden. Wil je de code nog niet direct activeren? Bewaar het blad met de code dan goed! Misschien wil je code later wel gebruiken!


4. Hoe gebruik ik de online leermiddelen?

Surf naar de methodesite van het boek dat je gebruikt. Vaak vind je die via www.pelckmans.be/*methodenaam*. Klik op de pagina op het logo met het opschrift ‘Online oefenmateriaal’ of ‘Online lesmateriaal’.

     

Je zult op de loginpagina van Knooppunt.net terecht komen waar je je e-mailadres en wachtwoord moet ingeven. Daarna krijg je toegang tot de online leermiddelen.


5. Help! Ik heb nog steeds vragen!

Surf dan even naar www.knooppunt.net en klik daar op ‘Veelgestelde vragen .